0636429180 [email protected]

Vroeger was ik weg van de boeken van Baantjer.

Alle stappen van Jurriaan De Cock, met cee oo cee kaa, volgde ik op de voet. Ik had zoveel boeken gelezen, dat ik zelfs vloeiend Bargoens kon spreken.

Vorige week deed mijn oom zijn hele collectie weg. Ik kon het niet laten om hier nog even tussen te neuzen.

Tijdens het herleven van vroegere tijden, door mijn handen langs de kaften te laten gaan en alle verhalen tot mij te nemen. Besefte ik mij dat de werkzaamheden van Jurriaan eigenlijk niet zoveel verschilden met die van MOM. Dat ik ergens een beetje in de voetsporen ben gestapt van die oude held van vroeger.

Jurriaan was gepassioneerd, zette zich volledig in voor een ander. Hij haalde de onderste steen boven en nam nooit genoegen met minder. Uiteindelijk kreeg hij altijd pijn aan zijn voeten als zijn zaak doodliep. Als hij dan met zijn voeten in een bad ging zitten, wist hij dat er na dit dieptepunt altijd een oplossing kwam. Een dag later was de pijn verdwenen en had hij de dader gevonden.

Bij mij is dat dus net zo. Ik krijg dan geen pijn aan mijn voeten, maar ik krijg het wel op mijn heupen. Als ik dat gevoel heb, dan weet ik dat er weer een ingeving gaat komen die mijn bedrijf verder helpt.

Met dezelfde passie en vastberadenheid als Jurriaan de Cock, geef ik mijn eigen schrijfdiensten vorm.

Zo komt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht.

Heb jij ook wel eens van die Jurriaan-De-Cock-momenten?